Salsefia z truflami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 500 g korzenia salsefii
  • 1 łyżeczka posiekanych drobno, suszonych, czarnych trufli
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Salsefie oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Salsefię obrać ze skóry, wrzucić ją do mocno rozgrzanego oleju w rondlu i smażyć na średnim ogniu do miękkości. Po usmażeniu osączyć z oleju i wyłożyć na talerz. Następnie rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni i dodać to tego suszone trufle. Grzyby smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym ściągnąć je z ognia i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy