Szpinak po gruzińsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1747

Składniki:

  • 1/2 kg mrożonego szpinaku
  • 5 dkg słoniny lub boczku
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szpinak ugotować do miękkości, po ugotowaniu dokładnie go osączyć z wody. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i stopić na małym ogniu na skwarki. Do skwarków włożyć szpinak, doprawić solą, pieprzem i dobrze wymieszać. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać, dodać do nich natkę zielonej pietruszki i posolić. Następnie wlać jajka do szpinaku i mieszać do czasu, aż się zetną. Gotowy szpinak podajemy na gorąco.

0 komenatrzy

Podobne przepisy