Dynia smażona z botwinką i czosnkiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g dyni piżmowej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek botwinki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Dynię przekroić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Następnie przełożyć go na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i przyrumienić go na średnim ogniu. Do smażonej dyni wlać oliwę z oliwek, dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony w cienkie plastry czosnek oraz pokrojoną na kawałki botwinkę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 2 minuty pod przykryciem. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy