Deser pomarańczowo-granatowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 564
Deser pomarańczowo-granatowy
fot. Stacy Spensley / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml białego rumu
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy
  • 1 granat

Opis przygotowania:

Pomarańcze oraz granat umyć i osączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki do pucharków deserowych. Granat przekroić na połowy, wyłuskać z niego nasiona i dodać do pomarańczy w pucharku. Następnie oba składniki zalać rumem, skropić wodą z kwiatów z pomarańczy i podawać do spożycia.

0 komenatrzy

Podobne przepisy