Żeberka po chińsku

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Żeberka po chińsku

    Dodane przez: wd2005

    goosmurf / CC-BY 2.0

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 0,5 szklanki białego wina wytrawnego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Z wina, sosu sojowego, oliwy, soli, pieprzu i roztartego czosnku przyrządzić zaprawę. Żeberka podzielić na porcje, przełożyć do rondla i zalać przygotowaną wcześniej zaprawą. Zaprawę z żeberkami wstawić do lodówki i pozostawić na 24 godziny. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki, żeberka przełożyć na ruszt piekarnika i piec około 3 godziny na bardzo małym ogniu. Podczas pieczenia żeberka podlewać zaprawą, w której się marynowały. Gotowe podajemy na gorąco z ryżem i surówkami.

0 komentarzy

Podobne przepisy