Płonące roladki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1434

Składniki:

  • 20 plastrów szynki lub kiełbasy szynkowej
  • 10 dkg sera rokpol lub camembert
  • 10 dkg masła
  • 10 dkg posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 100 g koniaku lub rumu
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Masło rozetrzeć z serem na jednolitą masę. Masą posmarować plastry szynki lub kiełbasy, posypać je posiekanymi orzechami i pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Posypane plastry pozwijać w roladki i spiąć wykałaczkami, aby się nie rozleciały. Tuż przed podaniem rozgrzać mocno tłuszcz na patelni, wyłożyć na niego roladki, obsmażyć, a następnie ułożyć na talerzu, polać koniakiem lub rumem, podpalić i podać płonące na stół.

0 komenatrzy

Podobne przepisy