Płonące roladki

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 20 plastrów szynki lub kiełbasy szynkowej
  • 10 dkg sera rokpol lub camembert
  • 10 dkg masła
  • 10 dkg posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 100 g koniaku lub rumu
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Masło rozetrzeć z serem na jednolitą masę. Masą posmarować plastry szynki lub kiełbasy, posypać je posiekanymi orzechami i pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki. Posypane plastry pozwijać w roladki i spiąć wykałaczkami, aby się nie rozleciały. Tuż przed podaniem rozgrzać mocno tłuszcz na patelni, wyłożyć na niego roladki, obsmażyć, a następnie ułożyć na talerzu, polać koniakiem lub rumem, podpalić i podać płonące na stół.

0 komentarzy

Podobne przepisy