Pieczone czerwone ziemniaki

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 500 g czerwonych ziemniaków
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
  • sól morska

Opis przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru, potem pokroić je w cienkie plastry i dobrze osuszyć. Potem kropić je oliwą z oliwek, oprószyć mielonym kminkiem, ostrą papryka chili i solą morską. Następnie przełożyć je na blachę do pieczenia, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piec do miękkości. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Wszystko polać pikantnym keczupem.

0 komentarzy

Podobne przepisy