Pudding ananasowo-orzechowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Pudding ananasowo-orzechowy

    Dodane przez: wd2005

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 250 g ananasa w zalewie kostka
  • 50 g rozpuszczonego masła
  • 6 kromek chleba bez skórek
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mielonych orzechów laskowych
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki zalewy ananasowej
  • sól
  • natka zielonej pietruszki do dekoracji

Opis przygotowania

Natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Kromki chleba pozbawić skórek i podzielić je na małe kawałeczki do miski. Wsypać do nich mielone orzechy laskowe i cukier, dodać osączone z zalewy ananasy i wlać roztopione masło. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać i przelać do odpowiedniej formy do pieczenia. Składniki wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu składniki wyciągnąć z piekarnika, formy, przełożyć na talerz, polać zalewą ananasową i udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy