Sznycle z kurczaka

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sznycle z kurczaka

    Dodane przez: wd2005

    basykes / CC-BY 2.0

Składniki

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 czerstwe bułki
  • 2 łyżki mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania

Mięso podzielić na kotlety, rozbić, natrzeć solą, pieprzem i posiekanym drobno czosnkiem. Przygotować trzy talerze, do których wsypać mąkę, roztrzepane jajka, i bułkę pokrojoną w cieniutkie słupki. Porcje mięsa obtaczać kolejno: w mące, w jajkach i bułce. Rozgrzać mocno na patelni tłuszcz do smażenia i układać obtoczone porcje mięsa. Smażyć do 10 minut z jednej strony, potem przewrócić na drugą stronę i dosmażyć. Gotowe sznycle podawać z ziemniakami, ryżem i surówkami.

0 komentarzy

Podobne przepisy