Tuńczyk z kalafiorem i brokułem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tuńczyk z kalafiorem i brokułem

    Dodane przez: wd2005

    _ulmos_ / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 300 g filetów z tuńczyka
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sokowego jasnego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki sosu tabasco
  • 1 brokuł
  • 1 kalafior
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora oraz brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do osobnych rondli, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie filety z tuńczyka podzielić na porcje. Olej sezamowy wymieszać z sosem sojowym, sosem tabasco i wysmarować tym rybę. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu, mąką i smażyć do miękkości ryby. Gotową ściągnąć z ognia i dodać do warzyw na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy