Kiełbasa z boczkiem, serem, groszkiem i makaronem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Kiełbasa z boczkiem, serem, groszkiem i makaronem

    Dodane przez: arek

    opacity / CC-BY 2.0

Składniki

  • 200 g groszku w zalewie
  • 200 g makaronu pappardelle
  • 15 g wędzonego boczku
  • 15 g sera brie
  • 2 pęta białej kiełbasy
  • szczypta mielonej gorczycy
  • sól

Opis przygotowania

Groszek osączyć z zalewy. Makaron pappardelle wrzucić do 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie boczek wędzony pokroić w kostkę, ser bier pokruszyć na małe kawałeczki. Potem pokrojony boczek przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i lekko go zrumienić. Do zrumienionego boczku dodać pokruszony wcześniej ser brie oraz ugotowany makaron. Całość oprószyć szczyptą mielonej gorczycy i smażyć razem przez 2 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę białą przełożyć do rondla, zalać ja wodą, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, pokroić na porcje i dodać do składników na talerzu. Wszystko wyłożyć osączonym groszkiem z zalewy.

0 komentarzy

Podobne przepisy