Fettuccine z bobem, szparagami i pomidorami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g makaronu fettuccine
  • 30 g zielonych szparagów
  • 30 g bobu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szparagi pozbawić końcówek, przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Bób przełożyć do kolejnego rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i połączyć z ugotowanymi wcześniej szparagami. Następnie makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić go na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać przecier pomidorowy i wymieszać, po czym dodać do tego ugotowany makaron, bób i szparagi. Wszystko posypać bułką tartą, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy