Żeberka wieprzowe z boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3002
Żeberka wieprzowe z boczkiem
fot. opacity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 żeberka wieprzowe
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki słodkiego sosu chili
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i lekko je zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Potem ściągnąć je z ognia i obwinąć plastrami wędzonego boczku. Wszytko z powrotem przełożyć na patelnię z gorącym olejem, przykryć pokrywką i smażyć do miękkości mięsa. Kiedy składniki zmiękną, ściągnąć z je z ognia, przełożyć na talerz i polać sosem chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów