Grzanki z kiełbasą i sałatką konserwową

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Grzanki z kiełbasą i sałatką konserwową

    Dodane przez: wd2005

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 4 łyżki oleju
  • 2 pęta kiełbasy śląskiej
  • 2 bułki maślane
  • 2 łyżki sałatki konserwowej w zalewie z kapustą
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Bułki maślane przekroić na połówki i zrumienić je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni na średnim ogniu. Potem ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę śląską przekroić w poprzek na połówki i ponacinać ją nożem co 1 cm. Następnie naciętą kiełbasę przełożyć na rozgrzany mocno olej na patelni, oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu, mieloną papryką, suszonym oregano i smażyć do chwili, aż dobrze się przyrumieni na średnim ogniu. Wtedy ściągnąć ją z ognia i nałożyć na usmażone wcześniej bułki. Sałatkę konserwową osączyć z nadmiaru zalewy i dodać ja do całości. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy