Grzanki z kiełbasą i sałatką konserwową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1752
Grzanki z kiełbasą i sałatką konserwową
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 pęta kiełbasy śląskiej
  • 2 bułki maślane
  • 2 łyżki sałatki konserwowej w zalewie z kapustą
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Bułki maślane przekroić na połówki i zrumienić je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni na średnim ogniu. Potem ściągnąć je z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę śląską przekroić w poprzek na połówki i ponacinać ją nożem co 1 cm. Następnie naciętą kiełbasę przełożyć na rozgrzany mocno olej na patelni, oprószyć ją szczyptą soli, pieprzu, mieloną papryką, suszonym oregano i smażyć do chwili, aż dobrze się przyrumieni na średnim ogniu. Wtedy ściągnąć ją z ognia i nałożyć na usmażone wcześniej bułki. Sałatkę konserwową osączyć z nadmiaru zalewy i dodać ja do całości. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów