Ciastka jagodowe

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Ciastka jagodowe

    Dodane przez: iwona

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 białka jaj
  • 2 łyżki cukry pudru
  • 1 szklanka jagód
  • 0,5 szklanki letniej wody

Opis przygotowania

Jagody umyć i osączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć je na stolnice i wysmarować letnią wodą. Następnie pokroić je na kwadraty o wymiarach 12x12 cm i nałożyć na nie jagody. Rogi ciasta nałożyć na siebie (uformować trójkąty) i całość wysmarować białkiem jaj. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na złoty kolor. Po upieczeniu składniki wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i posypać cukrem pudrem.

0 komentarzy

Podobne przepisy