Pieczarki z serem i szynką

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 20 g wędzonej szynki w plastrach
  • 20 g twarogu koziego
  • 4 duże pieczarki
  • 4 plastry parmezanu
  • 4 listki świeżego szpinaku
  • 2 łyżeczki suszonej kolendry
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania

Pieczarki oraz szpinak umyć i osaczyć z wody. Następnie pieczarki pozbawić błony i trzonków, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu ziołowego oraz suszoną kolendrą. Oprószone grzyby wyłożyć plastrami parmezanu, twarogiem kozim i szynką wędzoną. Całość przełożyć na tackę, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec do chwili, aż ser zacznie całkowicie się rozpuszczać. Wtedy składniki wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować listkami świeżego szpinaku.

0 komentarzy

Podobne przepisy