Ziemniaki pieczone z parmezanem i pietruszką

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 3 łyżki oleju
  • 1 kg małych ziemniaków
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 0,5 łyżeczki przypraw do ziemniaków
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć, po czym przełożyć je do nagrzanego piekarnika o temperaturze 220 stopni i upiec do miękkości. Następnie natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i drobno posiekać. Upieczone wcześniej ziemniaki przełożyć na rozgrzany olej na patelni, oprószyć je szczyptą soli, natką zielonej pietruszki, przyprawą do ziemniaków i tartym parmezanem. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż parmezan zacznie się rozpuszczać. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy