Spaghetti z twarogiem kozim i parmezanem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 250 g koziego twarogu
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • natka zielonej pietruszki
  • świeżo tarta gałka muszkatołowa
  • sól

Opis przygotowania

Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie ser kozi przełożyć do miski i zalać go śmietaną. Wsypać do niego tarty parmezan, szczyptę soli i rozmieszać widelcem. Rozmieszane składniki nałożyć na spaghetti na talerzu, po czym wszystko oprószyć świeżo startą gałką muszkatołową i udekorować natka zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy