Spaghetti z twarogiem kozim i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1968
Spaghetti z twarogiem kozim i parmezanem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 250 g koziego twarogu
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • natka zielonej pietruszki
  • świeżo tarta gałka muszkatołowa
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie ser kozi przełożyć do miski i zalać go śmietaną. Wsypać do niego tarty parmezan, szczyptę soli i rozmieszać widelcem. Rozmieszane składniki nałożyć na spaghetti na talerzu, po czym wszystko oprószyć świeżo startą gałką muszkatołową i udekorować natka zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów