Seler ze szpinakiem i komosą ryżową

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki masła
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminku
  • sól
  • pieprz
  • pęczek świeżego szpinaku

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak posiekać drobno. Łodygi selera pokroić w drobną kostkę. Następnie komosę ryżową opłukać pod bieżąca wodą, potem przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone łodygi selera i smażyć je przez 1 minutę na średnim ogniu. Dodać do tego szpinak i smażyć razem przez kolejna 1 minutę. Do smażonych składników dodać ugotowaną komosę ryżową. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, mielonym kminkiem, wymieszać i smażyć jeszcze przez 1,5 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy