Sałatka z kopru, ogórków i pistacji

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 822
Sałatka z kopru, ogórków i pistacji
jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g tłuczonych pistacji
  • 2 zielone ogórki
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki mielonego kopru
  • zielony koperek
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Koper włoski przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w cienkie plastry do miski. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonego kopru. Następnie wsypać do tego tłuczone pistacje, posiekany drobno zielony koperek, po czym całość doprawić do smaku szczyptą soli , pieprzu, mielonym koprem i zalać sokiem cytrynowym oraz oliwą z oliwek. Wszystko wymieszać, trzymać przez 20 minut w temperaturze pokojowej, a następnie podawać do spożycia.

0 komenatrzy

Podobne przepisy