Kluski z kaszy manny

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g kaszy manny
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Kaszę mannę wymieszać z jajkiem, mlekiem i odstawić na 10 minut, aby zgęstniała. Po tym czasie z kaszy wykrawać łyżeczką małe kluseczki i wrzucać je na gotująca się wodę (czy też zupę - wg uznania). Kluski gotować do 10 minut. Po ugotowaniu wyciągnąć z wody, wyłożyć na talerz, polać rozpuszczonym masłem, lekko posolić i posypać natką zielonej pietruszki. Podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy