Sałatka z kopru włoskiego, rzodkiewki, mięty i parmezanu

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 20 g parmezanu
  • 6 rzodkiewek
  • 2 łyżki soli cytrynowego
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 koper włoski
  • garstka świeżej mięty
  • sól

Opis przygotowania

Koper włoski sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i pokroić w cienkie plastry do miski. Rzodkiewkę oraz miętę umyć i osączyć z wody. Rzodkiewkę pokroić w talarki i dodać do pokrojonego wcześniej kopru. Oba składniki skropić sokiem cytrynowym, oprószyć szczyptą soli i wymieszać. Parmezan pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać listkami świeżej mięty i wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy