Lasagne z łososiem i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2305
Lasagne z łososiem i szpinakiem
fot. Indexfood

Składniki:

  • 12 arkuszy makaronu Lasagne Arrighi
  • 400 g sosu beszamelowego
  • 400 g świeżego łososia
  • 500g szpinaku mrożonego (w liściach)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta pieprzu i soli
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Opis przygotowania:

Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody
- wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Autor: katarzyna_fly

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów