Jajka z pstrągiem, koprem, kaparami i majonezem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 100 g majonezu
  • 6 jaj
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 1 koper włoski
  • 1 wędzony pstrąg
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w dużą kostkę do miski. Kapary osączyć z zalewy i dodać do pokrojonych jajek. Koper włoski przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić na małe kawałki i dodać do składników w mice. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do całości. Pstrąga wędzonego obrać ze skóry, ości, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do składników. Następnie dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, doprawić do smaku szczyptą, pieprzu, dodać do tego majonez i wszystko dobrze wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do kubka i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy