Kapusta z orzechami i parmezanem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 g tłuczonych orzechów włoskich
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania

Kapustę posiekać drobno, potem sparzyć ją wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć do miski. Następnie wsypać do niej tłuczone orzechy włoskie i tarty parmezan. Całość zalać oliwą z oliwek, octem, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzem świeżo zmielonym, cukrem i wymieszać. Wszystko wstawić na 30 minut do lodówki.

0 komentarzy

Podobne przepisy