Szaszłyki z tuńczykiem

katarzyna_fly

Autor:

Przepisów: 55

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Szaszłyki z tuńczykiem

    Dodane przez: katarzyna_fly

    Indexfood

Składniki

  • - 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
  • - 50 g startego parmezanu
  • - 2 jajka
  • - ok 200 g bułki tartej
  • - 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • - 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
  • - natka pietruszki
  • - oregano, sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

0 komentarzy

Podobne przepisy