Szaszłyki z tuńczykiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1053
Szaszłyki z tuńczykiem
fot. Indexfood

Składniki:

  • - 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
  • - 50 g startego parmezanu
  • - 2 jajka
  • - ok 200 g bułki tartej
  • - 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • - 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
  • - natka pietruszki
  • - oregano, sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

Autor: katarzyna_fly

0 komenatrzy

Podobne przepisy