Zupa chlebowa

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Zupa chlebowa

    Dodane przez: wd2005

    prayitno / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g twardych skórek chleba
  • 1,5 l wody lub słabego wywaru mięsnego
  • 1 łyżeczka rozgniecionego kminku
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Skórki chleba pokroić w kostkę, włożyć do wody lub wywaru mięsnego, dodać do tego kminek, pieprz. Zupę zagotować do czasu, aż chleb się rozgotuje. Po zagotowaniu przetrzeć przez sito. Żółtka rozetrzeć z masłem i śmietaną i połączyć z zupą. Całość dobrze wymieszać, posolić. Przed podaniem posypać natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy