Zupa chlebowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2268
Zupa chlebowa
fot. prayitno / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g twardych skórek chleba
  • 1,5 l wody lub słabego wywaru mięsnego
  • 1 łyżeczka rozgniecionego kminku
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Skórki chleba pokroić w kostkę, włożyć do wody lub wywaru mięsnego, dodać do tego kminek, pieprz. Zupę zagotować do czasu, aż chleb się rozgotuje. Po zagotowaniu przetrzeć przez sito. Żółtka rozetrzeć z masłem i śmietaną i połączyć z zupą. Całość dobrze wymieszać, posolić. Przed podaniem posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów