Ryż po arabsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2715

Składniki:

  • 30 dag ryżu
  • 3 duże marchewki
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 łyżka kurkumy
  • 1 garść posiekanych orzechów laskowych
  • słodka mielona papryka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

1 . Ryż gotujemy na sypko z dodatkiem soli i kurkumy . Marchewki obieramy , myjemy i kroimy w małą kostkę . Smażymy na rozgrzanym oleju . Groszek i kukurydzę osączamy . Warzywa i orzechy mieszamy z ryżem .
2 . Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w paski . Oprószamy papryką i pieprzem . Smażymy na oleju . Podajemy z ryżem .

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów