Chili w oliwie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2240
Chili w oliwie
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 ml oliwy z oliwek
  • 400 g czerwonej papryki chili
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Paprykę umyć, osączyć z wody, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać ze skóry, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną wcześniej paprykę, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć do chwili, aż zmięknie na średnim ogniu. Następnie wszystko ściągnąć z ognia przełożyć na talerz i zalać oliwą z oliwek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów