Chili w oliwie

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 600 ml oliwy z oliwek
  • 400 g czerwonej papryki chili
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Paprykę umyć, osączyć z wody, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać ze skóry, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną wcześniej paprykę, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć do chwili, aż zmięknie na średnim ogniu. Następnie wszystko ściągnąć z ognia przełożyć na talerz i zalać oliwą z oliwek.

0 komentarzy

Podobne przepisy