Migdałowe gazapacho

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 716
Migdałowe gazapacho
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • 1 mała bagietka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka octu sherry
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania:

Bagietkę pozbawić skóry, a sam jej środek przełożyć do miski. Następnie do tej miski wsypać mielone migdały i szczyptę soli, wlać wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i wodę mineralną. Czosnek obrać ze skóry i dodać do składników w misce. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, po czym przełożyć do szklanek, polać pozostałą oliwą z oliwek i udekorować skórką z bagietki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy