Migdałowe gazapacho

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
  • 1 mała bagietka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka octu sherry
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania

Bagietkę pozbawić skóry, a sam jej środek przełożyć do miski. Następnie do tej miski wsypać mielone migdały i szczyptę soli, wlać wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i wodę mineralną. Czosnek obrać ze skóry i dodać do składników w misce. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, po czym przełożyć do szklanek, polać pozostałą oliwą z oliwek i udekorować skórką z bagietki.

0 komentarzy

Podobne przepisy