Pasta kalafiorowo-pietruszkowa

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 szklanki mleka 2%
  • 1 kalafior
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 kg pietruszki (korzeń)
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić w różyczki. Korzeń pietruszki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną wcześniej pietruszkę, kalafiora i całość zalać mlekiem. Składniki doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości warzyw. wówczas doprawić je do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, ściągnąć z ognia, zmiksować mikserem na jednolita masę i przełożyć do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy