Bób z serem i miętą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g sera ricotta
  • 300 g bobu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • natka zielonej pietruszki
  • pęczek świeżej mięty
  • sól

Opis przygotowania

Natkę zielonej pietruszki oraz miętę umyć, osączyć z wody i razem drobno posiekać do miski. Następnie oba składniki zalać oliwą z oliwek, sokiem cytrynowym i wymieszać. Bób przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i połączyć ze składnikami w misce. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić go przez praskę, wymieszać z serkiem ricotta i wyłożyć na talerz. Dodać do tego wszystkie składniki z miski i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy