Łosoś pieczony z cytryną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g świeżego łososia
  • 2 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonej, czerwonej, ostrej papryki
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Rukolę, cytryny oraz rybę umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do rukoli na talerzu. Następnie rybę oprószyć szczyptą soli, pieprzu i mieloną papryką. Cytryny pokroić w cienkie plastry, wyłożyć je na aluminiową folię od grilla i nałożyć na nie porcje ryby. Dodać do tego masło i całość zawinąć dokładnie folią. Wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec do miękkości ryby. Gotową wyciągnąć z piekarnika, odwinąć z folii i dodać do składników na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy