Kurczak z grzankami, orzechami i warzywami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 kromki chleba pszennego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki pełnoziarnistej musztardy francuskiej
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 liście sałaty strzępiastej
  • 1 łyżka orzeszków pinii
  • garstka botwinki
  • sól
  • pieprz kolorowy

Opis przygotowania

Warzywa umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do warzyw na talerzu. Następnie kromki chleba wysmarować musztardą pełnoziarnistą z obu stron, pokroić je w kostkę i smażyć na mocno rozgrzanej oliwie na patelni na średnim ogniu. Do smażonych składników wsypać orzeszki pinii i razem smażyć na rumiany kolor. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do całości na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy