Kalafior z komosą ryżową

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 duży kalafior
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Kalafiora umyć, pokroić w różyczki, przełożyć do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i lekko zrumienić na rozgrzanej mocno oliwie na patelni. Zrumienionego ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Do odparowanej, ale jeszcze gorącej komosy, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z kalafiorem na talerzu. Szczypiorek umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i posypać nim całość.

0 komentarzy

Podobne przepisy