Kuskus z brokułem i migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1269
Kuskus z brokułem i migdałami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 brokuł
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu sherry
  • sól

Opis przygotowania:

Brokuła umyć, pokroić w różyczki, po czym przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miski. Następnie kuskus opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać dwoma szklankami wody i ugotować na sypko. Potem wlać do niego sos sojowy, ocet sherry, dodać ugotowanego wcześniej brokuła i płatki migdałowe. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli jeśli trzeba, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów