Jajka sadzone z groszkiem, parmezanem i pietruszką

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g zielonego groszku w zalewie
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i przełożyć do miski. Groszek zielony osączyć z zalewy, dodać do natki pietruszki, posypać parmezanem, wymieszać i przełożyć na talerz. Następnie zagotować 1 l wody w rondlu, po czym do kubka wbić jajka, wstawić je z kubkiem do gotującej się wody i gotować do chwili, aż same białka się zetną. Wtedy wyciągnąć je z wody i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem.

0 komentarzy

Podobne przepisy