Omlet z porami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Omlet z porami

    Dodane przez: wd2005

    Dedda71 / CC-BY 3.0

Składniki

  • 4 jajka
  • 50 dag porów
  • oliwa do smażenia
  • sok z 1 cytryny
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Pory dokładnie umyć, pokroić w drobne talarki, ułożyć na patelni, zalać oliwą do połowy ich objętości i smażyć, aż trochę zmiękną. Następnie dodać do nich sok z cytryny, pieprz , sól i smażyć na złoty kolor. Jajka ubić i dodać do nich usmażone pory, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać mocno na patelni oliwę, wlać do niej jajka z porami, zmniejszyć płomień smażonych jajek i smażyć do czasu, aż się trochę zetną. Odwrócić omlet na drugą stronę i przyrumienić. Gotowy omlet podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy