Omlet z porami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2916
Omlet z porami
fot. Dedda71 / CC-BY 3.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 50 dag porów
  • oliwa do smażenia
  • sok z 1 cytryny
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Pory dokładnie umyć, pokroić w drobne talarki, ułożyć na patelni, zalać oliwą do połowy ich objętości i smażyć, aż trochę zmiękną. Następnie dodać do nich sok z cytryny, pieprz , sól i smażyć na złoty kolor. Jajka ubić i dodać do nich usmażone pory, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać mocno na patelni oliwę, wlać do niej jajka z porami, zmniejszyć płomień smażonych jajek i smażyć do czasu, aż się trochę zetną. Odwrócić omlet na drugą stronę i przyrumienić. Gotowy omlet podawać na ciepło.

0 komenatrzy

Podobne przepisy