Deser ryżowy z miodem i pistacjami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 669
Deser ryżowy z miodem i pistacjami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 śmietany 18%
  • 50 ml płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki solonych pistacji
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować, po czym póki jest jeszcze gorący, wlać do niego śmietanę, wymieszać i przełożyć do miseczki. Następnie wszystko zalać płynnym miodem lipowym i posypać solonymi pistacjami.

0 komenatrzy

Podobne przepisy