Nachos domowe z tuńczykiem i śmietaną

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 250 g wędzonego tuńczyka
  • 20 ml śmietany 18%
  • 1 łyżka oleju
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • Nachos:
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki pszennej
  • 0,5 szklanki przegotowanej, letniej wody
  • 0,5 łyżeczki mielonej, ostrej papryki chili
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałki. Tuńczyka pokroić w kostkę. Mąkę kukurydziana oraz pszenną przesypać razem na stolnice i wymieszać ze sobą. Wsypać do tego mielona paprykę chili oraz szczyptę soli, wlać letnią, przegotowana wodę i z całości zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na bardzo cienkie plastry pokroić je w trójkąty. Patelnię wysmarować olejem, rozgrzać mocno na średnim ogniu i dodać do tego pokrojone wcześniej ciasto. Smażyć je na złoty kolor. Na ciasto nałożyć pokrojonego tuńczyka, polać wszystko śmietaną i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy