Pieczarki smażone z jogurtem i szpinakiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 4 duże pieczarki
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek świeżego szpinaku
  • olej do głębokiego smażenia
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz pieczarki umyć i osaczyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Tymianek pokroić na małe kawałki i zmieszać go z jogurtem. Potem czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, połączyć z wymieszanymi wcześniej składnikami, po czym doprawić je do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i dodać do szpinaku na talerzu. Pieczarki oczyścić z błony, pozbawić trzonków, następnie oprószyć je szczyptą soli, pieprzu i smażyć przez 3 minuty w mocno rozgrzanym głębokim oleju na patelni na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy