Marchew zapiekana z serem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g sera feta
  • 6 łyżek oleju
  • 1 sałata strzępiasta
  • 0,5 kg marchwi
  • pęczek roszponki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę strzępiastą wraz z roszponką wyłożyć na talerz. Marchew dokładnie wyszorować pod bieżąca woda, osączyć z jej nadmiaru i przekroić w poprzek na połówki. Następnie przekrojoną marchew przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni, oprószyć ją szczypta soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokruszonym serem feta.

0 komentarzy

Podobne przepisy