Marchew zapiekana z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 783
Marchew zapiekana z serem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g sera feta
  • 6 łyżek oleju
  • 1 sałata strzępiasta
  • 0,5 kg marchwi
  • pęczek roszponki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę strzępiastą wraz z roszponką wyłożyć na talerz. Marchew dokładnie wyszorować pod bieżąca woda, osączyć z jej nadmiaru i przekroić w poprzek na połówki. Następnie przekrojoną marchew przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni, oprószyć ją szczypta soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokruszonym serem feta.

0 komenatrzy

Podobne przepisy