Cukinia grillowana z cebulą, miętą i parmezanem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 płaty plastry parmezanu
  • 4 cebule
  • 1 młoda, zielona cukinia
  • garść świeżej mięty
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie, podłużne plastry, oprószyć je szczyptą soli i przełożyć na aluminiową tackę do grilla. Cebulę obrać ze skóry, pokroić na plastry i dodać do pokrojonej cukinii. Wszystko postawić na rozpalonym grillu i piec do chwili, aż składniki dobrze się przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z grilla i wyłożyć na talerz. Następnie całość posypać świeżą miętą i nałożyć na to plastry parmezanu.

0 komentarzy

Podobne przepisy