Kuskus z brokulem i migdałami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 brokuł
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 łyżeczka kminku
  • 0,5 szklanki migdałów
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i drobno posiekać. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miski. Kuskus opłukać pod bieżąca wodą, przesypać go do rondla, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i połączyć z ugotowanym wcześniej brokułem. Następnie wszystko posypać posiekaną papryczka chili, kminkiem, szczyptą pieprzu, migdałami, wymieszać i przełożyć do miseczek.

0 komentarzy

Podobne przepisy