Kurczak z cukinią, migdałami i bazylią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1432
Kurczak z cukinią, migdałami i bazylią
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g migdałów
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 młoda, zielona cukinia
  • pęczek świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Bazylię oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie plastry o grubości 0,7 mm. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni, przełożyć na nią pokrojone mięso, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć je do chwili, aż zmieni kolor na ciemniejszy. Wtedy dodać do tego pokrojoną cukinię i całe migdały. Smażone składniki doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości mięsa. Potem wszystko ściągnąć z ognia i wymieszać ze świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów