Wołowina ze szpinakiem, selerem i imbirem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1118
Wołowina ze szpinakiem, selerem i imbirem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g łopatki wołowej bez kości
  • 4 cm świeżego imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1,5 łyżki sosu sojowego jasnego
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Szpinak oraz łodygi selera pokroić na małe kawałki i przełożyć razem do jednej miski. Imbir obrać ze skóry i pokroić w cienką słomkę. Mięso pokroić na kawałki, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i lekko je przyrumienić na na średnim ogniu na patelni. Do przyrumienionego mięsa dodać pokrojony wcześniej imbir i smażyć razem do miękkości składników. Kiedy składniki zmiękną, ściągnąć je z ognia i dodać do warzyw w misce. Wlać do tego sos sojowy, wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów