Kurczak z orzechami, śmietaną i szpinakiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki śmietany 32%
  • 0,5 szklanki orzeszków pinii
  • 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól

Opis przygotowania

Szpinak oraz mięso umyć i osączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu i przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni. Do smażonego mięsa dodać orzeszki pinii i razem smażyć na średnim ogniu do czasu, aż mięso zmięknie. Wtedy smażone składniki ściągnąć z ognia i dodać do szpinaku. Wszystko polać śmietaną i oprószyć mieloną, czerwoną papryka.

0 komentarzy

Podobne przepisy