Kurczak z kapustą chińską i orzechami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki orzechów nerkowca
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Piersi z kurczaka oraz kapustę chińska umyć i osączyć z wody. Mięso pokroić w kostkę. Kapustę podzielić na liście. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej mięso, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć do chwili, aż się lekko przyrumieni. Wtedy wsypać do ego orzechy nerkowca i dodać liście kapusty chińskiej. Całość skropić sosem sojowym, doprawić do smaku przyprawami, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wszystko ściągnąć z ognia.

0 komentarzy

Podobne przepisy