Placki ze świeżych grzybów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2467
Placki ze świeżych grzybów
fot. manda_wong / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 dag grzybów (kurek, kozaków, podgrzybków, pieczarek)
  • 4 łyżki mąki
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć z wody, posiekać na drobne kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posiekać natkę zielonej pietruszki. Powyższe składniki wrzucić na patelnię i dusić przez 10 minut na oleju pod przykryciem. Następnie pozostawić do ostygnięcia. Kiedy ostygną dodać do nich mąkę, jajka, sól, pieprz. Uformować placki i smażyć na silnie rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów