Kanapki z sardynkami i smażoną cukinią

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 kromki chleba
  • 4 łyżki masła
  • 2 wędzone sardele
  • 2 łyżki oleju
  • 1 młoda zielona cukinia
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól

Opis przygotowania

Cukinię umyć, osaczyć wody i pokroić w cienkie podłużne plastry. Następnie oprószyć je szczyptą soli, mielonym kminkiem, kolendrą i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Usmażoną ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Następnie kromki chleba wysmarować masłem, potem nałożyć na nie oczyszczoną z ości wędzoną sardele i wszystko przełożyć smażoną cukinia.

0 komentarzy

Podobne przepisy